Sok dolog van az életben, ami boldoggá tesz, ezek közül valószínűleg a legegyszerűbb és legkönnyebben elérhető a csokoládé. Közös kedvenc, akár ajándékba, akár hétvégi desszertnek szánom, nehéz mellényúlni vele. Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné, legfelljebb még nem találta meg az igazán neki valót. Ahogy a mondás tartja: “Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” Szóval, aki csokival érkezik hozzánk, azt biztosan nem küldjük haza, egy krémes forrócsoki majdnem übereli a szombat reggeli kávét (najó, holtverseny!) és nem utasítanék el egy csokiszökőkút melletti traccsolást sem, ha úgy hozná az élet.
Így aztán nem kellett kétszer kérni, hogy teszteljem a Chocomaze Manufaktúra termékeit. A családom és a baráti kör (és, persze saját magam) nagy örömére kutatást végeztem, naiv kísérletet téve arra, hogy megtaláljuk a legfinoabb ízt. Nos, nehéz dolgunk volt.
A gyerekek kedvence a mandulával és szezámmal kevert étcsokoládés krokant lett, komoly stratégiai beavatkozásra volt szükség ahhoz, hogy ne falják fel az összeset együltő helyükben.
A vendégeink között egyesek az étcsokoládéba mártott sárgabarackot, mások a hasonló kivitelű narancshéjat preferálták, utóbbi egyébként a legveszélyesebb: apró kis rudacskák, melyek észrevétlenül csusszanak le az ember torkán.
Személyes kedvencem a zabos, chia+quinoa krokant, ami épp annyira ropogós, mint amennyire a csokoládé által krémes is. Szeretem, ha az ízek mellett az állag is megfelelő egyensúlyban van.
A közelgő Valentin-nap örömére ajánlom a Chocomaze ruby-csokis óriásszívét, amit ugyan nem kóstoltam, de a fentiek alapján nincs kétségem afelől, hogy megfelelő ajándék bárkinek, aki szereti a csokit (tehát bárkinek ;)). Ha pedig az étcsokis verzió mellett döntenél, tégy néhány darabot a romantikusan ágyba vitt kávé mellé.
Ígéretes, ugye?
Megnézem az összes Chocomaze terméket