Legalábbis azok szerint, akik ma ünneplik a csokoládé világnapját. Szeptember 13-át ugyan inkább az Egyesült Államok édesszájú polgárai tartják számon, ám úgy gondoltuk, a csoki az, ami igazán megérdemli, hogy évente egynél többször is megemlékezzünk róla. Van, akinek megédesíti, van, akinek inkább megkeseríti az életét, és bizonyára létezik az emberiség azon aprócska ezreléke, aki nem szereti, de az biztos, hogy a csokoládé senkit sem kerül el élete során. Gyermekkori kakaózások, mikulás, húsvét, szülinap, baráti és udvariassági gesztusok kötődnek ezen édességhez.
Öröm fogyasztani
Nem is kell magyarázni, aki szereti, jól tudja, miért. Hazánkban legnépszerűbbek a mogyorós és mandulás verziók, a marcipános, illetve az alkoholos csokoládék. Nyáron kevesebbet, télen többet eszünk belőle, és a közhiedelemmel ellentétben a férfiak is legalább annyira szeretik, mint a nők, így ajándéknak is mindig kiváló.
Öröm készíteni
Aki látta a Csokoládé című filmet, bizonyára jól emlékszik a lágyan folydogáló, csillogóan krémes alapanyagokra, melyeknek már a látványától is szinte jóllakunk. Formázni, kikeverni, díszíteni is legalább olyan jó, mint elfogyasztani, hát még ajándékba adni az igazi “handmade” verziót.
Öröm érintkezni vele
Talán sokak számára bizarr, de a csokoládé alapú testkezelések és kozmetikumok töretlen népszerűségnek örvendenek, a welnesshotelek masszázs kínálatától a csoki illatú testvajig. Ha az íze mellett az illata is vonz, érdemes utánajárni ezen termékeknek.
Öröm megismerni
Tudtad, hogy Bécsben van egy csokimúzeum? A csokoládékészítés rejtelmeitől a csokikóstolóig minden van itt. Ha csoki adta örömök mellett szívesen tágítanád a tájékozottságodat is, érdemes felkeresni a helyet, ahol az arany teremben például 2,5 méteres csokoládészobrok magasodnak a látogatók fölé. A dzsungelben megismerkedhetsz a dzsungel növényzetével, állatvilágával, és egy kakaófa termését is megnézheted a fán. A túra végén lehetőség van a csokoládé mintaboltban mindenféle színű, formájú, ízesítésű csokoládékülönlegességet vásárolni.