Lassan vége a nyárnak, elengedhetjük a “bícsbádi” körüli felhajtást, akár ilyen, akár olyan irányból érint minket, és elkezdhetjük tervezni az előttünk álló hónapokat. Jön a koránkelés, leckeírás és uzsonnacsomagolás időszaka, a spontán lángosozást, ebéd helyett fagyizást-dinnyézést felváltja a munkahelyi ebédek, tervezni-, szerveznivaló vacsorák ideje. A csapból is az életmódváltás és az egészséges étkezés folyik, de aki gyakorló szülő vagy “csak” intenzíven munkahelyre járó ember, az pontosan tudja, milyen kőkemény munka mindig egészségeset, egyúttal ízleteset is alkotni vagy beszerezni. Alábbi workshopjaink egy kis segítséget kívánnak nyújtani a finom ÉS egészséges ételek irányába: az őszi hajtás elé még éppen beilleszthető néhány fél- egynapos tanfolyam – nagyobb gyerekekkel akár közösen is!
Egészséges sütemények zöldségből
Emlékszem anyukám narancsminyonnak nevezett sütigolyóira, melyek narancsot nem, répát viszont annál többet láttak. Meredeken hangzik? Pedig a kifjezetten répagyűlölő ismerősünk is bevágott vagy féltucatot belőle, míg el nem árultuk neki a valódi alapanyagot (utána már hozzá sem nyúlt, de ez talán már másik tudományterület…) Egyszóval, zöldségből igenis remek édességeket készíthetünk, a négyórás kurzuson ráadásul képet kaphatunk az egyes zöldségek tápértékéről, legalkalmasabb felhasználási módjáról vagy legízletesebb kombinációiról is.
Mindenmentes főzés
Egyszer egy kávézóban a felsorolt desszertek, melegszendvicsek és péksütemények végén az egyik ételkategóriánál szerepelt: “változó, hogy mitől mentes”. Már akkor is jót nevettem rajta, hiszen lassan tényleg annyiféle “mentességigény” van körülöttünk, hogy csak győzzük követni. Az Ursa Maior kreatív műhely workshopján egy teljes menüsort készíthetsz el tej-, tojás- és gluténmentesen, az elkészült ételeket rögtön meg is kóstolhatod, vagy hazaviheted, hogy teszteld a családon. A tanfolyam mellé online szakáskönyv is jár, így szélesítheted a főzési palettádat.
Tej-, tojás-, gluténmentes workshop
Egészséges burger
Lágy buci, elomló húspogácsa, lédús zöldségek és egy kevéske szósz: ki ne rajongana egy jól komponált hamburgerért? Viszont, ha cél a kevesebb kalória, a húsmentesség vagy az alacsonyabb gluténtartalom, akkor másfajta ebéd után kell néznünk. Legalábbis azt hihetjük. Az Ease Therapy burgerkészítő tanfolyama ugyanis megoldást kínál arra az esetre, ha nem akarunk lemondani a fenti élményről. Burgereinket a számunkra megfelelő módon és összetételben készíthetjük el, az eredmény pedig garantáltan kompromisszummentes!